Beskrivning

Produktbeskrivning:

Matta Zebra Greige/Linen är en handknuten matta i ull/bambusilke. Mattan är zebramönstrad och har lugg.

Material: Bambusilke 60%, Ull 30%, Bomull 10% (varp)

Storlek: 170x230cm (finns i 200x300cm samt i 250x30cm, kontakta butiken om de storlekar önskas beställas). Eftersom mattan är handgjord förekommer en storleksvariation om +/- 5%.

Tjocklek: 1,5 cm

Certifikat: Care & Fair

Matta Zebra är certifierad med Care & Fair vilket är en organisation som arbetar för att ge arbetarna goda arbetsförhållanden, bra utbildning och skäliga löner.. Det innebär även att vi skänker pengar till familjerna i mattvävardistrikten. Pengarna går till barnen och möjliggör regelbunden skolgång, samt sjukvård.

Skötselråd:

  • Dammsug regelbundet (utan borste).
  • Lämnas in för fackmässig tvätt.
  • Använd mattunderlägg för att skydda matta samt golv, ett mattunderlägg förlänger mattans livslängd.

Luddning är ett normalt beteende på denna typ av matta och oftast lugnar det ner sig med tiden. Detta är också ett kännetecken för alla finare ullmattor. Det kan vara bra att veta att noppor/luddande mattor inte är ett tillverkningsfel, utan karaktäristiskt för denna typ av tillverkningsteknik och material. Det handlar också till stor del om användning och underhåll.

Noppor kan uppstå där mattan utsätts för mycket trafik, förflyttning av möbler, dammsugarmunstycke med borste eller annan påfrestande hantering. Dammsug din matta innan du noppar av den, använd noppmaskin eller sax. Var försiktig så du bara tar bort luddet och inte skadar mattan på djupet. Avsluta med att dammsuga mattan i luggens riktning.

Mattan är tillverkade för hand och därför helt unika. Detta medför att avvikelser i mönster, färg och storlek kan förekomma. Dessa avvikelser skapar en levande och unik produkt. Ta väl hand om din nya matta så kommer den pryda hemmet under lång tid. Varje Classic Collection matta skapar arbete bidrar till att gamla hantverkstraditioner lever vidare.