Beskrivning

Undangömt i en bakgata i Londons kantiga Soho-distrikt, är POLPO en av de hetaste restaurangerna i staden. Kritiker och matfans har flockat till denna diskreta bacaro där Russell Norman serverar rätter från Venedigs bakgator. Långt ifrån turistfällen i den berömda flytande staden, är denna typ av matlagning innovativ och sprudlande läcker.

De 140 recepten i boken inkluderar caprese-staplar, zucchini-shoestring-pommes frites, sparris med parmesan och ansjovissmör, butternut-risotto, arancini, kanin-cacciatore, varm anka sallad med våta valnötter och rödbetor, krispiga babypizzor med prosciutto och raket, kammusslor med citron och pepparmynta, makrilltartare, linguine med musslor, helbras, varm bläckfisk sallad, soft-shell krabba i parmesan smet med fänkål sallad, valnöt och honung semifreddo, tiramisù, kolsyrad bellinis och glas ljus orange spritz.

Med självlysande fotografering av Jenny Zarins, som fångar de oförglömliga hörnen, den livliga bàcari och de sublima vattenvägarna i Venedig, är POLPO en bländande hyllning till Italiens största dolda rätter.

Bokens mått: 18×26,5 cm

Vikt: 1,2 kg