Beskrivning

Blomsterfakirerna säljs vackert förpackade. Med varje paket medföljer ett blad med information och inspiration.

Blomsterfakiren används i den japanska konstformen Ikebana, som betyder att göra blommor levande. Det handlar om att arrangera växter på vackert vis, men är också en filosofi och livsstil – liksom yoga och meditation – som får allt större genomslag i västvärlden. Ikebana strävar efter att vi ska stanna upp, fokusera och ta tillvara. Hållbarhet och minimalism utifrån tanke och känsla. Likt den japanska teceremonin bjuder ikebana flera djup. Dock krävs inga förkunskaper. Ikebana bjuder upp till eget skapande och kreativitet inom en estetik som väl passar vår tid. 

Handgjord fakir av högsta kvalitet. Bottenplattan är av tung metall vilket gör den stadig. Nålarna är många och helt av koppar vilket inte rostar. Den åldras dock på ett vackert vis och håller år efter år.

Hur?

Du väljer någon/några växter, kanske finner du något i trädgården, vid vägkanten eller i blomsterbutiken.

Placera fakiren i en skål, på ett fat eller vad du vill. Den kan stå i mitten eller väljer du en annan plats. Prova dig fram.

Genom att sticka en stjälk eller kvist på nålarna kan växten stå upprätt utan annat stöd. Det är magiskt att se hur hela växten kommer till uttryck.