Beskrivning

Hurricane Rock är en kombination av industriell design och hantverk. Den är inspirerad av den fantastiska klippformationen ”Lords Rock” i Böhmen. Genom en unik process flyter färgen in i det kristallklara glaset när den pressas för hand.

Hurricane Rock är ca. 12 cm på höjden och 10 cm i diameter. Vikt är ca. 1,4 kg. Vi rekommenderar max 35 mm i diameter paraffin värmeljus – gärna i plastkopp som ger ett vackrare ljus. Se till att ljuset står centrerat i lyktan för att undvika att lyktans inre väggar värms upp ojämnt.

Observera att Hurricane Rock är en handpressad lykta vilket innebär att varje lykta är skapad för hand. Det innebär att små oregelbundenheter inuti glaset kan uppstå i processen så som små bubblor och linjer. Dessa är inget annat än en del av det handgjorda arbetet och ger varje Hurricane Rock sin egen unika karaktär och skönhet.

Skötselråd: ljuslyktan skall rengöras för hand och tål ej maskindisk. Det som är viktigt att tänka på innan du rengör ljuslyktan är att se till att den svalnat helt då det annars finns en risk att den går sönder.

När ljuslyktans insida rengörs skall du tvätta den med ljummet vatten och milt rengöringsmedel och tänka på att använda en mjuk svamp eller diskborste.

För att rengöra utsidan skall du använda en mjuk torr mikrofiberduk. Undvik att använda skarpa föremål, kemikalier eller omfattande polering eftersom det kan skada ytan.

Utsätt inte din Hurricane för extrema temperaturförändringar, till exempel bör en lampa som stått utomhus eller i ett dragigt fönster inte rengöras med varmt vatten innan den har nått rumstemperatur.

Om du behöver ta bort paraffin från insidan fyller du lyktan till hälften med ljummet vatten och ett milt rengöringsmedel och låter det sedan verka i ca 10 minuter. Paraffinet mjuknar och blir därmed enkel att ta bort med en träslev eller korkskruv.

Vi rekommenderar paraffinljus istället för 100% stearin eftersom paraffin har en högre smältpunkt.