Beskrivning

Ett fantastikt ljus helt i vax med rundad vaxbotten i elfenbensvit färg.

Historien om ljustillverkningen  började i slutet av 1800-talet när en kvinna från Pallars lämnade den lilla staden där hon bodde för att prova stadens äventyr.

Francesca Abella startade en ljusverkstad på Plaça del Pedró i stadsdelen Raval i Barcelona, ​​​​vid en tid då solljus användes för att bleka vax och där ljus lyste upp de mörka nätterna.

Moderniseringen av samhället, med så uppenbara framgångar som den utbredda användningen av elektricitet, förändrade också sättet att förstå keramikhantverket, som måste återuppfinnas under de fem generationer som efterträdde grundaren

Från 60-talet börjar historien som fortfarande definierar essensen av dessa ljus: engagemanget för kvalitet och forskning för att förvandla tillverkningen av ljus, en uråldrig belysningsmetod, till ett ständigt skapande av former, parfymer, färger och användningsområden.

Mellan den lilla verkstaden i den gamla stadsdelen och den nuvarande fabriken finns 160 år av forskning som har hållit liv i detta unika hantverk, i huvudsak manuellt och lugnt, som liksom lågan trotsar tidens malström.

Höjd: 37cm, botten har en diameter på 16,5cm

Brinntid: 30 timmar

Vikt: ca 530 gram