Beskrivning

Rustik och robust stekbricka med handtag. Stekbrickan Sten Stures är tillverkad i 5 mm kolstål och är vår största och tjockaste bricka. Detta ger en bricka som leder värme på ett effektivt sätt, går att använda för matlagning på nästan vilken värmekälla som helst och vid nästan hur höga matlagningstemperaturer som helst. Stek hamburgare, stora köttbitar eller andra råvaror som kräver hög värme. Brickan passar även utmärkt för presentation och servering. Sten Stures är också vår största bricka, vilket ger rejäl yta för servering och presentation till lite större sällskap.

Material
Brickan är gjord av 5 millimeter tjockt varmvalsat svenskt kolstål och är producerad i Stockholm. Materialet kommer att skifta färg efter första användningen, efter att du bränt in den. Kolstål får en rödbrun, svartskiftande färg och åldras vackrare och vackrare ju mer du använder stekbrickan.

Mått
Längd: 43 cm, Bredd: 25 cm

Tjocklek
5 mm

Vikt
5500 g

Användningsområden
• Ugn
• Elspis
• Gashäll
• Induktionshäll
• Grill
• Öppen eld

Skötselråd
Bränn in brickan innan du använder den första gången. Ställ brickan på en värmekälla, exempelvis en induktionshäll. Sätt på medelvärme och smörj in brickan med matolja. När oljan sjunkit in i stålet så höjer du värmen och smörjer in med mer olja. Efter en stund så sjunker även den oljan in och brickan skiftar färg. När brickan blir fint brunskiftande så är brickan inbränd och klar. Diska stekbrickan för hand i varmt vatten efter användning – du behöver inget diskmedel. Kolstål rostar om du lämnar brickan blöt eller fuktig, så tänk på att torka av den noga. Smörj in med lite matolja när brickan är torr.