Beskrivning

Hurricane Soda skapas genom en uråldrig, traditionell hantverksteknik som går ut på att man adderar soda under tillverkningsprocessen. Sodan gör att det bildas bubblor inne i glasmassan, nästan som trolleri. Varje ljuslykta får på så vis en helt egen karaktär och lyster. Hurricane Soda lyktan är också vacker som vas till blommor. Hurricane Soda White är 12 cm hög och 10 cm i diameter. Vikt ca 1400-1600 gr. Kom ihåg att varje ljuslykta är unik så avvikelser på +/- 3% är en del hantverket och charmen i produkten.

 

SKÖTSELRÅD

Tvätta försiktigt med en mjuk svamp i ljummet vatten tillsammans med ett milt rengöringsmedel. Tvätta aldrig i diskmaskin. Undvik att använda skarpa föremål, kemikalier eller omfattande polering eftersom det kan skada ytan. Utsätt inte ljuslyktan för extrema temperaturförändringar. Om du behöver ta bort vax från insidan fyller du stormlyktan upp till hälften med kranvatten och diskmedel och låt det verka i 10 minuter. Ljusvaxet blir varmt och därför lätt att ta bort med en träsked eller korkskruv.

TÄND DIN LYKTA

För alla stormlyktor rekommenderar vi paraffinljus i stället för 100% stearin, eftersom paraffin har en högre smältpunkt och passar bättre i semi-stängda miljöer. Beroende på vilket ljus du använder och värmen i din omgivning kan ljusvax ibland droppa ner ljusets sida och samla vid lyktans botten. Detta är naturligt och kommer inte att skada din lykta. Flytta inte din ljuslykta när den är tänd. Glas är ett levande material och vid uppvärmning ska det inte flyttas. Om du placerar din ljuslykta på en hal yta, klistra fast små självhäftande små klisterkuddar under lyktan.